Villa Blanche Chardonnay

9,95

Blend: 80% “gerijpte” Chardonnay druiven en 20% “fruitige” Chardonnay druiven. 30 % van de gerijpte druiven heeft hout gehad.

Op voorraad

Gratis verzending bij orders boven de €50,- of gratis thuisbezorgd in de omgeving van Baarn.

Veilig online betalen

De Villa Blanche staat in de top 10 van de Chardonnay du Monde Competitie (Gouden medaille). Tijdens deze editie werden er maar liefst 908 verschillende chardonnays uit 34 landen geproefd. Het is ook niet voor niets dat het 3-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle deze witte wijn schenkt aan hun gasten. Een mooie, volle chardonnay met een heerlijke zachte afdronk. Villa Blanche is een wijn om verliefd op te worden.

Na zijn studie in oenologie begon Laurent Calmel zijn carrière in de Languedoc, de Provence en de Rhône Vallei. Zijn nieuwsgierigheid naar het groeiproces van de druiven bracht hem naar de V.S., Moldavië, Chili en Australië. Terug in Europa hielp hij met zijn kennis, meerdere wijnhuizen in de Languedoc en Spanje om in de belangrijkste gidsen te komen; Parker, Wine Spectator, de Guide Hachette. Daarnaast won hij een gouden medaille in Macon. In 2007 ging Calmel samenwerken met Joseph’s handelsonderneming, gespecialiseerd in de Languedoc Roussillon wijnen. Calmel en Joseph besloten samen een nieuwe uitdaging aan te gaan: vinificatie op natuurlijke wijze van top Languedoc Roussillon wijnen, maar enkel van onbekende appellations van een zeer kleine selectie percelen waar uitsluitend biologisch wordt geteeld. Deze wijn is hier het resultaat van!

Kleur: Lichtgeel, helder.
Geur: Fruitig, mineralig en licht boterig.
Smaak: Een heerlijk fruitige smaak van witte perzik met een subtiele hint van abrikozen.
Toepassing: Héérlijk bij allerlei vis en schaal- en schelpdieren.
Oordeel: Zeer gebalanceerd en fruitig glas wijn met een goede structuur en zuiver mondgevoel.

  • Wijngoed: Calmel en Joseph
  • Streek: Languedoc-Roussillon , Frankrijk
  • Druivensoorten: Chardonnay
  • Kwaliteit: IGP Pays d’Oc
  • Smaaktype: mild – rond
  • Drinkadvies: 8-10 ºC
  • Opvoeding: licht hout gerijpt

Extra informatie

Druif

Land

Jaar

Type wijn